Én gang om året åbner Sct. Matthæus Kirke og Folkekirken på Vesterbro dørene til et helt særligt bryllup.

Næste gang er 25. april kl. 14-17

Til drop in-bryllup kan I uden at aftale tid komme forbi og blive gift i den smukke Sct. Matthæus Kirke. Alle par er velkomne! En af jer skal bare være medlem af folkekirken.

I må meget gerne invitere venner og familie med, men I kan også komme alene. I skal bare medbringe en prøvelsesattest, som fås hos Borgerservice.

Bryllupsritual
I bliver viet på samme måde som til et traditionelt bryllup ("Så tilspørger jeg dig" osv). Forskellen er, at præsten ikke holder en personlig tale for jer. Selve højtideligheden tager ca. ti minutter.

Sådan foregår det
Når I ankommer til kirken, afleverer I jeres prøvelsesattest og får en personlig samtale med en præst. Hvis der ikke er kø, bliver I gift med det samme. Til sidst følger orglet jer ud med en brusende bryllupsmarch, og kirken byder på et glas bobler for at fejre jeres ægteskab.

Prøvelsesattest
Det eneste, der kræves for at blive drop in-gift, er en fælles prøvelsesattest, som I kan bestille på borgerservice.dk ved at udfylde en ægteskabserklæring. Attesten beviser, at I ikke allerede er gift og skal bestilles senest en uge i forvejen. Ring evt. til Borgerservice, hvis I ikke når det i tide.

Følg med på Facebook